50+ ΚΑΤΩ ΧΩΡΕΣ & ΛΟΝΔΙΝΟ

Πληροφορίες
Διανυκτερεύσεις: 7μέρες/6νύχτες
Αφετηρία: Αθήνα
Αναχώρηση: 15 Δεκεμβρίου 2013
Τύπος: Αεροπορική
Τιμή: 595 €

Βρυξέλλες, Άμστερνταμ, (Λουξεμβούργο ή Γάνδη - Μπρυζ), Λονδίνο - Βρετανικό Μουσείο, Οξφόρδη - Στράτφορντ Απόν Έιβον, (Πύργος Γουίνσδορ)

1η ημέρα: Βρυξέλλες - Περιήγηση Πόλης

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την έδρα του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις Βρυξέλλες. Άφιξη, και αμέσως αρχίζει η γνωριμία μας με τη πόλη. Στην διάρκεια της πανοραμικής μας περιήγησης θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα περνώντας από την Grand Place, το Atomium, το Heysel Stadium, τα Βασιλικά Παλάτια του Laken με τον ομώνυμο Βασιλικό Ναό, τον Γιαπωνέζικο Πύργο, την Κινέζικη Παγόδα, το Χρηματιστήριο, την πλατεία Grand Sablon με τον ομώνυμο Ναό της Παναγίας, το Εθνικό Ωδείο, το Δικαστικό Μέγαρο, το Μουσείο Καλών Τεχνών, τη Βασιλική πλατεία με τα Βασιλικά Ανάκτορα, το Ευρωκοινοβούλιο και την Αψίδα του Θριάμβου. Στη συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

2η ημέρα: Βρυξέλλες - Άμστερνταμ - Περιήγηση πόλης

Σήμερα έχουμε σχεδιάσει μια αλησμόνητη οδική εκδρομή στο Άμστερνταμ, την πρωτεύουσα της Ολλανδίας. Άφιξη και συνεχίζουμε με μία πανοραμική περιήγηση αρχίζοντας από το ιστορικό κέντρο, το οποίο οριοθετείτε από τρία ημικυκλικά τεχνητά κανάλια, οι όχθες των οποίων ενώνονται με 400 μικρές και μεγαλύτερες γέφυρες για να δούμε μεταξύ άλλων τον παραδοσιακό μύλο του Ρέμπραντ, το εντυπωσιακό στάδιο «Αρένα», το Βασιλικό μουσείο Rijksmuseum, το οποίο είναι σ' ένα γοτθικό παλάτι του 1885 και φιλοξενεί τα πιο γνωστά έργα ζωγραφικής της χώρας. Οι Ρέμπραντ, Βερμέερ, Φρανς Χαλς, ο τραγικός ζωγράφος του 19ου αιώνα και υστερότερος μάγος της οραματικής ζωγραφικής Πιέτ Μοντριάν, μην ξεχνάτε ήταν όλα παιδιά της Ολλανδίας. Θα συνεχίσουμε με τη Δυτική εκκλησία, με το παλάτι του βασιλιά και τα υπόλοιπα ενδιαφέροντα αξιοθέατα του κέντρου. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, στις Βρυξέλλες.

3η ημέρα: Βρυξέλλες - (Προαιρετική Εκδρομή στο Λουξεμβούργο)

Πρωινό και η σημερινή ημέρα είναι ελεύθερη για να την αξιοποιήσετε, όπως νομίζετε καλύτερα. Σας προτείνουμε να πραγματοποιήσετε μια προαιρετική εκδρομή στη πανέμορφη πρωτεύουσα του μικροσκοπικού Δουκάτου του Λουξεμβούργου, η οποία διαθέτει πληθώρα τουριστικών αξιοθέατων. Η πλατεία Armes, η Κόκκινη Γέφυρα, ο επιβλητικός Καθεδρικός ναός της Παναγίας που χτίσθηκε σε στυλ μπαρόκ, τα τείχη της πόλης στο προάστιο των Τραπεζών, το παλάτι του Μεγάλου Δουκάτου και το Μεσαιωνικό κάστρο, είναι μερικά από τα ενδιαφέροντα αξιοθέατα που θα μας κάνουν να επιστρέψουμε στις Βρυξέλλες χαρούμενοι και ευτυχισμένοι.

4η ημέρα: Βρυξέλλες - Λονδίνο (με το Eurotunel) - (Προαιρετική εκδρομή στο Kάστρο Γουίνσδορ)

Πρωινό και προετοιμαστείτε για να ζήσετε και σήμερα μια ακόμα εμπειρία ταξιδεύοντας με το υπερσύχρονο τρένο Eurtunel με προορισμό, το Λονδίνο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Αργότερα, αναχώρηση για μια ενδιαφέρουσα εκδρομή στο κάστρο του Γουίνσδορ, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε την κατοικία των βασιλέων της Αγγλίας, από την εποχή του Γουλιέλμου του Κατακτητή. Στην περιήγηση περιλαμβάνεται  η επίσκεψη στα επίσημα διαμερίσματα, στο «κουκλόσπιτο» της βασίλισσας και στο παρεκκλήσι του Σαίντ Tζώρτζ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

5η ημέρα: Λονδίνο - Περιήγηση Πόλης - Επίσκεψη στο Βρετανικό Μουσείο

Το πρωί συνεχίζουμε με την περιήγησή μας στη Βρετανική πρωτεύουσα. Ο ελληνόφωνος ξεναγός μας θα μας οδηγήσει στα σημαντικότερα αξιοθέατα του Λονδίνου περνώντας από το φημισμένο Χάϋντ Παρκ με τα ανάκτορα του Κένσινκτον, από την Μαρμπλ Αρτς (μαρμάρινη αψίδα) το μοναδικό μαρμάρινο μνημείο στο Λονδίνο, την πλατεία Τραφάλγκαρ, τον ομφαλό του Λονδίνου, από όπου θα διακρίνουμε και τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ όπου και διαμένει η Βασίλισσα Ελισάβετ Β'. Αργότερα θα περάσουμε από το περίφημο κτίριο του Κοινοβουλίου που στεγάζει τη Βουλή των Κοινοτήτων και τη Βουλή των Λόρδων η οποία φιλοξενεί το έμβλημα της πόλης, το Μπιγκ Μπεν. Η περιήγησή μας θα κλείσει με την επίσκεψη στο Βρετανικό Μουσείο, όπου η Ελληνική πτέρυγα με τα περίφημα Μάρμαρα του Παρθενώνα θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας.

6η ημέρα: Λονδίνο - Εκδρομή στην Οξφόρδη - Στράτφορντ Απόν Έιβον

Πρωινό και ολοήμερη εκδρομή στην Πανεπιστημιούπολη της Οξφόρδης, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα υπέροχα κτίρια των Κολεγίων. Στη συνέχεια ακολουθώντας μια γραφική διαδρομή θα έλθουμε στην κωμόπολη του Στράτφορντ Απόν'Eιβον, τη γενέτειρα του Σαίξπηρ, ενός από τους μεγαλύτερους θεατρικούς συγγραφείς. Θα περιηγηθούμε στα σημαντικότερα αξιοθέατα, όπως το Βασιλικό θέατρο του Σαίξπηρ, το γενέθλιο σπίτι του και το δημοτικό σχολείο που μαθήτευσε. Θα έχετε χρόνο ελεύθερο για να γευματίσετε αν θέλετε σε μια παραδοσιακή παμπ, με θέα τον ποταμό Έιβον και αργότερα επιστροφή στο ξενοδοχείο.

7η ημέρα: Λονδίνο - Βρυξέλλες (με το Eurotunel) - Πτήση Επιστροφής

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε με το Eurotunel για Βρυξέλλες. Άφιξη, μεταφορά στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών για την πτήση της επιστροφής μας.

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια μετ' επιστροφής.
 • Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια εξωτερικού.
 • Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν.
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*, 3* sup.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Περιήγηση στις Βρυξέλλες και στο Λονδίνο.
 • Επίσκεψη στο Βρετανικό Μουσείο.
 • Ολοήμερη εκδρομή στο Άμστερνταμ.
 • Εισιτήριο τρένου (Eurtunel).
 • Εκδρομή στην Οξφόρδη - Στράτφορντ Απόν Έιβον.
 • Έμπειρος Αρχηγός - Συνοδός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Φόροι αεροδρομίων.
 • Ταξιδιωτικά έντυπα.
 • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται:

 • Επίναυλος καυσίμων(55€)
 • Ποτά, αναψυκτικά, γεύματα, φιλοδωρήματα και αχθοφορικά.
 • Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς - αρχαιολογικούς  χώρους, πάρκα, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Κόστος Προαιρετικής εκδρομής κατ΄ άτομο:

 • Προαιρετική εκδρομή στο Λουξεμβούργο: 50€
 • Προαιρετική Εκδρομή στον Πύργο του Γουίνσδορ 45€

Σημείωση:

 • Επιβάρυνση από Θεσσαλονίκη 80€ σε πτήσεις της Aegean
 • Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις και η φορά του ταξιδιού είναι ενδεικτικές και ανάλογα τις πτήσεις, δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.
 • Ανάλογα τον αερομεταφορέα και την ημέρα αναχώρησης το ταξίδι ενδέχεται να εκτελείται από και προς τις Βρυξέλλες.

 

Τα παραπάνω ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση στις 15/12/2013

Για επιπλέον πληροφορίες και κρατήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας στο PASS PANTOU
τηλ. 2651037333, fax 2651037533, [email protected]