ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Πληροφορίες
Διανυκτερεύσεις: 4μέρες/3νύχτες
Αφετηρία: Αθήνα
Αναχώρηση: Κάθε Σάβατο
Τύπος: Αεροπορική
Τιμή: από 355 €

1η μέρα: Αθήνα - Βουδαπέστη (ξενάγησης πόλης)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση με ενδιάμεσο σταθμό για Βουδαπέστη. Μετά την άφιξή σας και την παραλαβή των αποσκευών σας, θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, τη Βουδαπέστη, με στάσεις στα σημαντικότερα μνημεία της πόλης. Θα αρχίσουμε την ξενάγηση από την Πέστη και την περίφημη Πλατεία Ηρώων, στολισμένη με τα αγάλματα των Ούγγρων βασιλέων, όπου θα γνωρίσουμε την ιστορία της χώρας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον Ναό του Αγ. Στεφάνου, την λεωφόρο ANDRASSY με την Όπερα και τα καλοδιατηρημένα της κτίρια, το ογκώδες Μπαρόκ Κοινοβούλιο, τις γέφυρες που ενώνουν τη Βούδα με την Πέστη. Στη συνέχεια θα περάσουμε στη Βούδα όπου θα δούμε το Βασιλικό Κάστρο, την Εθνική Πινακοθήκη, τον Πύργο των Ψαράδων, τον Γοτθικό Ναό Ματύας όπου εστέφοντο παλιά οι Ούγγροι Βασιλείς. Από τον λόφο Γκέλλερτ θα θαυμάσουμε το άγαλμα της Ελευθερίας και πανοραμικά τις δυο πόλεις. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, και το υπόλοιπο της  μέρας ελεύθερο.

2η μέρα: Βουδαπέστη (παραδουνάβια χωριά)

Ημέρα ελεύθερη. Προαιρετικά μετά το πρωινό, μπορείτε να λάβετε μέρος στην ολοήμερη εκδρομή στην καμπή του Δούναβη. Μια μαγευτική διαδρομή στις σημαντικότερες ιστορικές πόλεις της Ουγγαρίας και ταυτόχρονα μια υπέροχη αναδρομή στην ιστορία της χώρας.  Πρώτος σταθμός το πανέμορφο παραδοσιακό χωριό του Άγιου Ανδρέα, το χωριό των καλλιτεχνών και των Καλών Τεχνών, όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται , όπου και θα ξεναγηθείτε. Στο χωριό μπορείτε να ψωνίσετε κρύσταλλα, πορσελάνες και πολλά αναμνηστικά δώρα. Στη συνέχεια θα ανηφορίσουμε στο Βίσενγκρατ με το μεσαιωνικό κάστρο - η πρώην Βασιλική κατοικία του Μπιλά του 4ου της δυναστείας Αρμπαντ, και την καταπληκτική θέα στην κοιλάδα του Δούναβη στο «VISEGRAD», όπου μπορείτε να γευματίσετε σε γραφικό εστιατόριο δίπλα στις όχθες του Δούναβη. Τελευταίος σταθμός το «ESZTERGOME», πρώτη πρωτεύουσα του ουγγρικού κράτους , κέντρο της Καθολικής Εκκλησίας όπου θα επισκεφτείτε τον μητροπολιτικό ναό , ο οποίος υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα κτίσματα του κόσμου. Μετά την επίσκεψη στο εσωτερικό του Καθεδρικού ναού, επιστροφή στην Βουδαπέστη. (κόστος κατ' άτομο €65)

3η μέρα: Βουδαπέστη (ελεύθερη μέρα)

Μετά το πρωινό έχετε την ημέρα ελεύθερη. Σας προτείνουμε κρουαζιέρα στον Δούναβη από όπου θα απολαύσουμε  το Κοινοβούλιο, τον λόφο του Γκέλλερτ, τα ανάκτορα , τον Πύργο των Ψαράδων. Επίσης μπορείτε να επισκεφτείτε τον ζωολογικό κήπο ή να κάνετε τις αγορές σας στην λεωφόρο Ρακότσι και στον πεζόδρομο Βάτσι Ούτσα. Άλλωστε η Βουδαπέστη φημίζεται για τα κρύσταλλα, τις πορσελάνες και το κρασί της.

Tο βράδυ σας προτείνουμε δείπνο με τσιγγάνικα βιολιά και άφθονο κρασί, το φημισμένο «αίμα του Ταύρου».

4η μέρα: Βουδαπέστη - Αθήνα

Μετά το πρωινό μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής σας στην Αθήνα.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ - 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Ξενοδοχεία

Erzsebet Hotel 3*

Buda Mercure 4*

Mercure Korona 4*sup

Marriott Courtyard 4*sup

Marriott 5*

Κατ' άτομο σε δίκλινο:

355 €

375 €

400 €

445 €

Μονόκλινο:

405 €

425 €

500 €

565 €

Παιδικό έως 11 ετών:

325 €

345 €

360 €

415 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με A3
  • 3 διαν/σεις με πρωινό μπουφέ σε ξενοδοχείο της επιλογής σας
  • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο
  • Ελληνόφωνη ξενάγηση πόλης
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Φόροι αεροδρομίων € 140
  • Είσοδοι μουσείων, φιλοδωρήματα
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.

 

Οι παραπάνω τιμές ισχύουν μέχρι 20 Δεκεμβρίου 2013


Για επιπλέον πληροφορίες και κρατήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας στο PASS PANTOU
τηλ. 2651037333, fax 2651037533, [email protected]
Kάντε LIKE στο FACEBOOK.COM/PASSPANTOU και μπείτε στην παρέα μας!