ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΕΛΒΕΤΙΑΣ

Πληροφορίες
Διανυκτερεύσεις: 6μέρες/5νύχτες
Αφετηρία: Θεσσαλονίκη
Αναχώρηση: 24/12 & 29/12/2013
Τύπος: Αεροπορική
Τιμή: από 455 €

Βιτσέντσα, Μιλάνο, Μοντρέ, Λωζάνη, Γενεύη, Βέρνη, Ιντερλάκεν, Ζυρίχη, Καταρράκτες Ρήνου, Λουκέρνη, Λουγκάνο, Κόμο

 

1η ημέρα:  ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ  ΜΙΛΑΝΟ(ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ) - ΜΟΝΤΡΕ - ΓΕΝΕΥΗ (390 χλμ.)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο  και πτήση για το Μιλάνο. Άφιξη και περιήγηση στα αξιοθέατα όπως το Ντουόμο, ο επιβλητικός καθεδρικός της πόλης, το μέγαρο  της Όπερας, η Σκάλα  του Μιλάνου και τις στοές με τα καταστήματα που δίνουν έναν αλλιώτικο αέρα στην πόλη Στην συνέχεια  αναχώρηση για το κοσμοπολίτικο Μοντρέ, μία από τις πιο αρχοντικές λουτροπόλεις της Ελβετίας όπου θαυμάζουμε τα επιβλητικά μεγαλοπρεπή ξενοδοχεία. Τελευταίος σταθμός για σήμερα η Γενευή Μεταφορά στο ξενοδοχείο(περιοχή) τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΓΕΝΕΥΗ - ΛΩΖΑΝΗ (70 χλμ.)

Πρωινό και ακολουθεί περιήγηση όπου θα δούμε το Μέγαρο των Εθνών με το μεγαλύτερο συνεδριακό κέντρο παγκοσμίως, το Μουσείο του Ερυθρού Σταυρού την  παλιά πόλη με το μεγάλο Ρολόι που φτιάχτηκε το 1955, το ψηλότερο σιντριβάνι του οποίου ο Πίδακας φτάνει τα 140 μέτρα ύψος καθώς επίσης το Δημαρχείο όπου γράφτηκε η Πρώτη Συνθήκη της Γενεύης, αλλά  και το καθεδρικό ναό του Αγ.Πέτρου χτισμένος από τον 13ο αιώνα. Στην συνέχεια αναχώρηση για Λωζάνη. Άφιξη  και ακολουθεί περιήγηση, θα δούμε την έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, που ξεδιπλώνεται σε δύο τμήματα. Στην παλιά πόλη με το πάρκο Μον Ρεπό, το μέγαρο Ριπόν, τον Καθεδρικό ναό και τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό και στο Ουσύ, πάνω στη λίμνη Λεμάν, και το Ολυμπιακό μουσείο.  Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΓΕΝΕΥΗ  - ΒΕΡΝΗ - ΙΝΤΕΡΛΑΚΕΝ - ΖΥΡΙΧΗ (335 χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση για Βέρνη. Η πόλη είναι κτισμένη σε μια απόκρημνη καμπή του ποταμού Άαρ, με χαρακτηριστική αρχιτεκτονική του 16ου αιώνα με φόντο τις μεγαλειώδεις Άλπεις. Στην περιήγηση μας θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Αγ. Βικεντίου, την κεντρική αρτηρία Μάρκτγκάσε πλαισιωμένη από ψηφιδωτές στοές, τον περίφημο πύργο των Ρολογιών κ.α. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες και αγορές. Στην συνέχεια αναχώρηση για το κοσμοπολίτικο Ιντερλάκεν η πόλη μεταξύ των λιμνών όπως σημαίνει το όνομα του. Θα περπατήσουμε στην λεωφόρο Χέεβεκ με τις καρυδιές και τις ινδικές καστανιές και θα θαυμάσουμε τις μοναδικές ομορφιές της πόλης. Τέλος θα καταλήξουμε στην Ζυρίχη. Άφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΖΥΡΙΧΗ(ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ) - ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΡΗΝΟΥ - ΛΙΜΝΗ ΚΩΣΤΑΝΤΖΑ (130 χλμ.)

Πρωινό και η περιήγησή μας αρχίζει με την παλιά πόλη, τον Καθεδρικό και την εκκλησία Φραουμίνστερ, το Δημαρχείο, το πάρκο Ρίτερ, το λόφο του Ηλίου  Σόνενμπεργκ, και τους τροπικούς κήπους του Πανεπιστημίου. Η Μπανχόφστρασε, λεωφόρος των μεγάλων τραπεζών, είναι ο κεντρικότερος και πολυτελέστερος δρόμος της Ζυρίχης. Στη συνέχεια   αναχώρηση για τους καταρράκτες Ρήνου, στην πόλη Σάφχάουζεν (σύνορα Ελβετίας - Γερμανίας)για να απολαύσουμε τους πιο εντυπωσιακούς σε όγκο νερού καταρράκτες της Ευρώπη. Χρόνος ελεύθερος. Στη συνέχειααναχώρηση για τους καταρράκτες Ρήνου, στην πόλη Σάφχάουζεν (σύνορα Ελβετίας - Γερμανίας) για να απολαύσουμε τους πιο εντυπωσιακούς σε όγκο νερού καταρράκτες της Ευρώπη. Χρόνος ελεύθερος. Αμέσως μετά ξεκινάμε μια εκδρομή στην πανέμορφη λίμνη Κωστάντζας στη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε το Σέν Γκάλεν την αγροτική πρωτεύουσα της χώρας με τα πανέμορφα σπίτια του 17ου και 18ου αιώνα, την εκκλησία του Αγίου Λαυρεντίου, την πλατεία Μάρκπλατς. Επιστροφή στη Ζυρίχη.

5η ημέρα: ΖΥΡΙΧΗ - ΛΟΥΚΕΡΝΗ -  ΛΟΥΓΚΑΝΟ - ΚΟΜΟ ( 240 χλμ.)

Πρωινό και θα αναχωρήσουμε για τη Λουκέρνη. Εντυπωσιακή η παλιά πόλη με τις χρωματιστές προσόψεις των σπιτιών, τα πλακόστρωτα δρομάκια και τις στολισμένες με σιντριβάνια μικρές πλατείες. Σπουδαίο αξιοθέατο είναι η ξύλινη σκεπαστή μεσαιωνική γέφυρα Καπελμπρίκε που απεικονίζει την ιστορία της πόλης σε 120 πίνακες ζωγραφισμένους σε ξύλο, το παλιό Δημαρχείο και το λιθόστρωτο ιστορικό κέντρο δίνουν στην πόλη μια παραμυθένια χροιά. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το  Λουγκάνο, όπου θα έχουμε χρόνο για να περπατήσουμε, και να θαυμάσουμε τη Βίλα Φαβορίτα που είναι γνωστή για την συλλογή έργων τέχνης και τους κήπους της. Τελευταίος σταθμός για σήμερα οι  λίμνες του Κόμο, χρόνος ελεύθερος να θαυμάσουμε την εκπληκτική ομορφιά της περιοχής. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα : Λίμνη Κόμο - Μιλάνο Shopping (50 χλμ.)  - Πτήση επιστροφής.

Πρωινό και συντόμη περιηγηση  στο Μιλάνο και στη συνέχεια χρόνος ελεύθερος για  shopping. Περπατώντας μέσα στα στενά της πόλης του Mιλάνου ανακαλύπτεις πάντα κάτι καινούργιο. Kάθε περιοχή της πόλης διατηρεί τον χαρακτήρα της. Mπορεί κανείς να επιλέξει περιοχές πολυτελείς, όπως το περίφημο Quadrilatero d' Oro (Xρυσό Τρίγωνο), γεμάτο από πολύ γνωστούς οίκους μόδας και μόλις 10 λεπτά από την Piazza della Scala. Eνα από τα γνωστότερα εμπορικά κέντρα της Corso Vittorio Emmanuelle είναι το «La Rinascente», το οποίο με τη μεγάλη του ποικιλία αποτελεί τον παράδεισο του καταναλωτή και αξίζει ακόμα περισσότερο να το επισκεφτείτε στην περίοδο των εκπτώσεων. Γενικότερα, λόγω της παγκόσμιας φήμης που έχει όλη αυτή η περιοχή για shopping Στη συνέχεια αναχώρηση για το  αεροδρόμιο αναχώρησης απ' όπου ακολουθεί η πτήση επιστροφής.

 

Ημ.

Αναχ.

SMART PRICE

Τιμή σε
δίκλινο

Παιδική τιμή
2-12 ετών

Μονό/ινο

Φόροι

Ξενοδοχεία

Διατροφή

Αερ. Εταιρεία
/Πτήσεις

Παρατηρήσεις

5

24/12

495€

535€

455€

705€

145€

Holiday Inn Zurich 4*/ Ibis 3*

πρωινό

Air Explore
Θεσ/νικη-Μιλανο
Μιλανο-Θεσ/νικη


5

24/12

545€

595€

495€

795€

145€

Courtyard Marriott Zurich 4*/ De La Paix Laussane 4*

πρωινό


6

24/12

545€

575€

485€

775€

145€

Holiday Inn Zurich 4*/ Ibis 3*

πρωινό

Air Explore
Θεσ/νικη-Μιλανο 05.00-06.10
Μιλανο-Θεσ/νικη 12.00-15.10


6

24/12

595€

625€

535€

845€

145€

Courtyard Marriott Zurich 4*/ De La Paix Laussane 4*

πρωινό


6

29/12

455€

485€

415€

655€

145€

Holiday Inn Zurich 4*/ Ibis 3*

πρωινό

Air Explore / Ryanair
Θεσ/νικη-Μιλανο 10.00-11.00
Μιλανο-Θεσ/νικη 07.25-10.30


6

29/12

495€

525€

445€

705€

145€

Courtyard Marriott Zurich 4*/ De La Paix Laussane 4*

πρωινό


Περιλαμβάνονται :

 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • Μετακινήσεις με πολυτελή υπερυψωμένα πούλμαν του γραφείου μας.
 • Μεταφορές από/προς αεροδρόμιο εξωτερικού.
 • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία  4*.
 • Διατροφή όπως αναφέρεται στον τιμοκατάλογο.
 • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Έμπειρο Αρχηγό - Συνοδό του γραφείου μας.
 • Φ.Π.Α.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής /επαγγελματικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται :

 • Φόροι αεροδρομίων.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, και γενικά όπου απαιτείται.
 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία.

Tα παραπάνω ισχύουν για τις συγκεκρειμένες αναχωρήσεις στις 24/12 & 29/12/2013

 

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας στο PASS PANTOU
τηλ. 2651037333 [email protected]
Κάντε LIKE στο FACEBOOK.COM/PASSPANTOU και μπείτε στην παρέα μας!