MAGIC NILE & SUN

Πληροφορίες
Διανυκτερεύσεις: 10μέρες/9νύχτες
Αφετηρία: Αθήνα
Αναχώρηση: ΔΕΚ 2013 & ΙΑΝ 2014
Τύπος: Αεροπορική
Τιμή: από 1120 €

Κάιρο-Αλεξάνδρεια-4ήμερη Κρουαζιέρα Νείλου-Σαρμ Ελ Σέιχ


1η μέρα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αίγυπτο, το λίκνο ενός μεγάλου πολιτισμού που χάραξε την πορεία της ανθρωπότητας. Αφιξη στο πολύβουο Κάιρο, με τα εκατομμύρια κατοίκους. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

2η μέρα

Μετά το πρωινό αρχίζουμε την ξενάγησή μας από το Αρχαιολογικό Μουσείο με τα Φαραωνικά αριστουργήματα αμύθητης αξίας. Σήμερα, όλο το μεγαλείο ενός πανάρχαιου πολιτισμού παρουσιάζεται μπροστά μας. Συνεχίζουμε με τις Πυραμίδες της Γκίζας, ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, την πελώρια και αινιγματική Σφίγγα και τέλος θα επισκεφθούμε το εργαστήριο αρωμάτων και παπύρων. Στη συνέχεια, γεύμα σε παραδοσιακό πολυτελές εστιατόριο και αμέσως μετά θα επισκεφθούμε το γραφικό ανατολίτικο παζάρι του Χαν Ελ Χαλίλι. Εδώ θα βρείτε να αγοράσετε υφάσματα, δερμάτινα, μπακίρια, ασημικά, χρυσαφικά και άλλα είδη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα

Μετά το πρωινό, αναχώρηση με κλιματιζόμενο πούλμαν για την Αλεξάνδρεια. Αφιξη. Ξεκινάμε με επίσκεψη στο σπίτι του Καβάφη και το Πατριαρχείο . Στη συνέχεια, θα πάρουμε το γεύμα μας σε παραδοσιακό και επώνυμο εστιατόριο της Αλεξάνδρειας. Συνεχίζουμε με ξενάγηση του εσωτερικού της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, ένα αριστούργημα αρχιτεκτονικής και επίσκεψη στα θερινά ανάκτορα του Βασιλιά Φαρούκ στη Μοντάζα. Τέλος των ξεναγήσεων, μεταφορά στο Κάιρο για διανυκτέρευση. Είναι καλύτερα να πετάξουμε σήμερα το βράδυ για Ασσουάν, για να αποφύγουμε την πολύ πρωινή πτήση της επόμενης ημέρας. Εάν τελικά πετάξουμε σήμερα το βράδυ, θα έχουμε διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στο Ασσουάν αντί στο Κάιρο

4η μέρα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και αρκετά πρωινή πτήση για Ασσουάν. Αφιξη στο Ασσουάν, την αφρικανική πολιτεία στην άκρη του Νείλου και μια από τις πιο γραφικές πόλεις του κόσμου, 900 χιλιόμετρα από το Κάιρο. Τακτοποίηση στο κρουαζιερόπλοιο και αρχή των ξεναγήσεων. Θα επισκεφθούμε το νησάκι Φίλαε για να δούμε το φημισμένο ναό της Ισις. Το τεράστιο φράγμα που ρυθμίζει τη ροή του Νείλου ολοκληρώνει την περιήγησή μας στην περιοχή. Γεύμα, δείπνο, διανυκτέρευση στο κρουαζιερόπλοιο.

5η μέρα

Το πλοίο μας κυλά στα γαλήνια νερά του "Θεού Νείλου". Σήμερα, καθώς το πλοίο μας απομακρύνεται από τη Νουβία, με κατεύθυνση προς το Λούξορ, θα δούμε τις αμμώδεις ακτές με την ήρεμη μονοτονία τους να διαδέχονται τα κλιμακωτά καταπράσινα επίπεδα της καλλιεργημένης γης. Ο Ναός του Κομ Ομπο, του θεού κροκόδειλου Σόμπεκ και του θεού γερακιού Χορόερις, θα μας προσφέρουν τις δικές τους ανεπανάληπτες εικόνες. Περνώντας από το κλειδί του Νείλου, το φράγμα της Εσνα, το σημείο που αλλάζει η στάθμη του ποταμού, θα φθάσουμε στην Εντφου. Ο ναός του θεού Ωρος, ναός του γερακιού του ήλιου, προστάτη των Φαραώ, που θα επισκεφθούμε, είναι ίσως ο πιο καλοδιατηρημένος της Αιγύπτου. Πρωινό, γεύμα, δείπνο, διανυκτέρευση στο πλοίο.

6η μέρα

Αφιξη στο Λούξορ και αμέσως ξεκινάνε οι ξεναγήσεις στη δυτική όχθη, στις Αρχαίες Θήβες, την πόλη των νεκρών. Στην Κοιλάδα των Βασιλέων βρίσκονται περισσότεροι από 60 τάφοι, με κυριότερους αυτούς του Τουτανκαμών, του Σέτι Ι, του Ραμσή ΙΙ και της Νεφερτίτης. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στον τριώροφο Ναό της Χατσεπσούτ, της μοναδικής γυναίκας Φαραώ και τους Κολοσσούς του Μέμνωνα, δύο τεράστια καθιστά αγάλματα. Το απόγευμα ξενάγηση στην Καρνάκ με τη Λεωφόρο των Σφιγγών. Γεύμα, δείπνο, διανυκτέρευση στο πλοίο.

7η μέρα

Mεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Σαρμ Ελ Σέιχ, τον παράδεισο της Ερυθράς Θάλασσας. Αφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, όπου σας περιμένει κρύο δείπνο στο δωμάτιό σας. Διανυκτέρευση.

8η μέρα

Ημέρα ελεύθερη για να χαρείτε τον ήλιο και τη θάλασσα. Πρωινό και δείπνο στο ξενοδοχείο.

9η μέρα

Ημέρα ελεύθερη για να χαρείτε τον ήλιο και τη θάλασσα. Πρωινό και δείπνο στο ξενοδοχείο.

10η μέρα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα μέσω Καΐρου.

 

Aναχωρήσεις 20/12, 22/12, 24/12, 3/1

Τιμή συμμετοχής κατ΄άτομο σε δίκλινο δωμάτιο για διαμονή σε 5* DELUXE κρουαζιερόπλοιο & ξενοδοχείο 5* DELUXE ALL INCLUSIVE στο ΣΑΡΜ ΕΛ ΣΕΙΧ & σε επιλεγμένο ξενοδοχείο του Καίρου:

PYRAMISA 5* ...1120€ | RAMSES HILTON 5*superior ...1170€ | ΜΑRRIOTT 5* DELUXE ...1200€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

 • Αεροπορικά εισιτήρια (Αθήνα/Κάιρο-Κάιρο/Ασουάν-Λούξορ/Σάρμ-Σάρμ/Κάιρο/Αθήνα)
 • 3 διανυκτερεύσεις στο Κάιρο σε ξενοδοχεία της επιλογής σας με πρωινό σε μπουφέ
 • 3 διανυκτερεύσεις σε κρουαζιερόπλοιο 5* με πλήρη διατροφή κι εξωτερικές καμπίνες
 • 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 5* στο Sharm, all inclusive
 • Όλες οι ξεναγήσεις κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας, σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Ελληνόφωνος ξεναγός ή Ελληνόφωνος μεταφραστής στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια και στην κρουαζιέρα, όταν το γκρουπ είναι πάνω από 6 άτομα
 • Χάρτες κι ενημερωτικά έντυπα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι αεροδρομίων
 • Βίζα Αιγύπτου
 • Φιλοδωρήματα

Τα παραπάνω ισχύουν για αναχωρήσεις της περιόδου "Χριστούγεννα 2013 & Πρωτοχρονιά 2014"

Για επιπλέον πληροφορίες και κρατήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας στο PASS PANTOU
τηλ. 2651037333, fax 2651037533, [email protected]
Κάντε LIKE στο facebook.com/passpantou και μπείτε στην παρέα μας!