EGYPTIAN SYMBOLS

Πληροφορίες
Διανυκτερεύσεις: 10μέρες/9νύχτες
Αφετηρία: Αθήνα
Αναχώρηση: 20 Δεκεμβρίου 2013
Τύπος: Αεροπορική
Τιμή: από 1030 €

Κάιρο - Αλεξάνδρεια - 4ήμερη Κρουαζιέρα Νείλου - Σινά


1η μέρα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αίγυπτο, το λίκνο ενός μεγάλου πολιτισμού που χάραξε την πορεία της ανθρωπότητας. Αφιξη στο πολύβουο Κάιρο, με τα εκατομμύρια κατοίκους. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

2η μέρα

Μετά το πρωινό, αναχώρηση με κλιματιζόμενο πούλμαν για την Αλεξάνδρεια. Αφιξη. Ξεκινάμε με επίσκεψη το σπίτι του Καβάφη και το Πατριαρχείο . Στην συνέχεια, θα πάρουμε το γεύμα μας σε παραδοσιακό και επώνυμο εστιατόριο της Αλεξάνδρειας. Συνεχίζουμε με ξενάγηση του εσωτερικού της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, ένα αριστούργημα αρχιτεκτονικής και επίσκεψη στα θερινά ανάκτορα του Βασιλιά Φαρούκ στη Μοντάζα. Τέλος των ξεναγήσεων, μεταφορά στο Κάιρο για διανυκτέρευση.

3η μέρα

Μετά το πρωινό αρχίζουμε την ξενάγησή μας από το Αρχαιολογικό Μουσείο με τα Φαραωνικά αριστουργήματα αμύθητης αξίας. Σήμερα, όλο το μεγαλείο ενός πανάρχαιου πολιτισμού παρουσιάζεται μπροστά μας. Συνεχίζουμε με τις Πυραμίδες της Γκίζας, ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, την πελώρια και αινιγματική Σφίγγα και τέλος θα επισκεφθούμε το εργαστήριο αρωμάτων και παπύρων. Στην συνέχεια, γεύμα σε παραδοσιακό πολυτελές εστιατόριο και αμέσως μετά θα επισκεφθούμε το γραφικό ανατολίτικο παζάρι του Χαν Ελ Χαλίλι. Εδώ θα βρείτε να αγοράσετε υφάσματα, δερμάτινα, μπακίρια, ασημικά, χρυσαφικά και άλλα είδη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση. Είναι καλύτερα να πετάξουμε σήμερα το βράδυ για Ασσουάν για ν' αποφύγουμε την πολύ πρωινή πτήση της επόμενης ημέρας. Εάν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις και πετάξουμε τελικά σήμερα το βράδυ, θα διανυκτερεύσουμε στο ξενοδοχείο στο Ασσουάν, αντί στο Κάιρο.

4η μέρα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και αρκετά πρωινή πτήση για Ασσουάν. Αφιξη στο Ασσουάν, την αφρικανική πολιτεία στην άκρη του Νείλου και μια από τις πιο γραφικές πόλεις του κόσμου, 900 χιλιόμετρα από το Κάιρο. Τακτοποίηση στο κρουαζιερόπλοιο και αρχή των ξεναγήσεων. Θα επισκεφθούμε το νησάκι Φίλαε για να δούμε το φημισμένο ναό της Ισις. Το τεράστιο φράγμα που ρυθμίζει τη ροή του Νείλου ολοκληρώνει την περιήγησή μας στην περιοχή. Γεύμα, δείπνο, διανυκτέρευση στο κρουαζιερόπλοιο.

5η μέρα

Το πλοίο μας κυλά στα γαλήνια νερά του "Θεού Νείλου". Σήμερα, καθώς το πλοίο μας απομακρύνεται από τη Νουβία, με κατεύθυνση προς το Λούξορ, θα δούμε τις αμμώδεις ακτές με την ήρεμη μονοτονία τους να διαδέχονται τα κλιμακωτά καταπράσινα επίπεδα της καλλιεργημένης γης. Ο Ναός του Κομ Ομπο, του θεού κροκόδειλου Σόμπεκ και του θεού γερακιού Χορόερις, θα μας προσφέρουν τις δικές τους ανεπανάληπτες εικόνες. Περνώντας από το κλειδί του Νείλου, το φράγμα της Εσνα, το σημείο που αλλάζει η στάθμη του ποταμού, θα φθάσουμε στην Εντφου. Ο ναός του θεού Ωρος, ναός του γερακιού του ήλιου, προστάτη των Φαραώ, που θα επισκεφθούμε, είναι ίσως ο πιο καλοδιατηρημένος της Αιγύπτου. Πρωινό, γεύμα, δείπνο, διανυκτέρευση στο πλοίο.

6η μέρα

Αφιξη στο Λούξορ και αμέσως ξεκινάνε οι ξεναγήσεις στην δυτική όχθη, στις Αρχαίες Θήβες, την πόλη των νεκρών. Στην Κοιλάδα των Βασιλέων βρίσκονται περισσότεροι από 60 τάφοι, με κυριότερους αυτούς του Τουτανκαμών, του Σέτι Ι, του Ραμσή ΙΙ και της Νεφερτίτης. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στον τριώροφο Ναό της Χατσεπσούτ, της μοναδικής γυναίκας Φαραώ και τους Κολοσσούς του Μέμνωνα, δύο τεράστια καθιστά αγάλματα. Το απόγευμα ξενάγηση στην Καρνάκ με τη Λεωφόρο των Σφιγγών. Γεύμα, δείπνο, διανυκτέρευση στο πλοίο.

7η μέρα

Πρωινό ελεύθερο. Το δωμάτιο είναι στη διάθεσή σας μέχρι να έρθουν να σας παραλάβουν για μεταφορά στο αεροδρόμιο, προσφορά από το Boutros Tours , για τη διευκόλυνσή σας. Δείπνο. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Σαρμ Ελ Σέιχ στις 22:00. Αφιξη, παραλαβή από τοπικούς αντιπροσώπους και μεταφορά στο Σινά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

8η μέρα

Μετά το πρωινό, είστε ελεύθεροι και μπορείτε να ξεναγηθείτε στους θησαυρούς της Μονής της Αγίας Αικατερίνης από τους έλληνες μοναχούς.

9η μέρα

Πολύ νωρίς το πρωί, κατά τις 02:00, έχετε τη δυνατότητα να ανεβείτε στην Αγία Κορυφή, συνοδευόμενοι από ντόπιους βεδουίνους που θα οδηγήσουν τις καμήλες ή τ' άλογα. Επιστροφή κατά τις 10:00 το πρωί. Για όσους επιλέγουν να μην ανέβουν στην Αγία Κορυφή, το πρωινό είναι ελεύθερο. Γεύμα κατά τις 12:00 το μεσημέρι. Αναχώρηση για Κάιρο οδικώς. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

10η μέρα

Μετά το πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα μέσω Καΐρου.

 

Τιμή συμμετοχής κατ΄άτομο σε δίκλινο δωμάτιο σε κρουαζιερόπλοιο 5* και σε επιλεγμένο ξενοδοχείο του Καίρου


Αναχώρηση 20 Δεκεμβρίου 2013

PYRAMISA 5* ...1030€ | RAMSES HILTON 5* SUPERIOR ...1100€ | ΜΑRRIOTT 5*DELUXE ...1150€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • 4 διανυκτερεύσεις στο Κάιρο σε Ξενοδοχεία  επιλογή σας, με πρωινό (3 Κάιρο + 1 Ασσουάν + 3 κρουαζιέρα + 2 Σινά)
 • 3 διανυκτερεύσεις σε κρουαζιερόπλοιο 5* με πλήρη διατροφή και εξωτερικές καμπίνες
 • 2 διανυκτερεύσεις σε ξενώνα της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά με ημιδιατροφή
 • Όλες οι ξεναγήσεις κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας, σύμφωνα με το πρόγραμμα (επισκέπτεσθε 3 τάφους του αρχαίου βασιλείου εκτός του τάφου του Τουτανκαμών)
 • Γεύματα κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων Καΐρου - Αλεξάνδρειας όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα σε πολυτελή εστιατόρια
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Ελληνόφωνος ξεναγός ή Ελληνόφωνος μεταφραστής στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια και στην κρουαζιέρα όταν το γκρουπ είναι περισσότερο από 6 άτομα
 • Χάρτες και ενημερωτικά έντυπα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Μεταφορές

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι αεροδρομίων
 • Βίζα Αιγύπτου
 • Φιλοδωρήματα

Tα παραπάνω ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση στις 20 Δεκεμβρίου 2013


Για επιπλέον πληροφορίες και κρατήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας στο PASS PANTOU
τηλ. 2651037333, fax 2651037533, [email protected]
Κάντε LIKE στο facebook.com/passpantou και μπείτε στην παρέα μας!